Urška Rožanc in Anja Zabukovec

Specialistki za izobraževanje, Styria

Urška Rožanc in Anja Zabukovec sta specialistki za izobraževanje v podjetju Styria na Akademiji MojeDelo.com. Obe združujeta globoko tehnično ekspertizo s pedagoškimi veščinami, kar jima omogoča, da učinkovito integrirata najboljše pristope v izobraževalno okolje Akademije in pripomoreta k inovacijam v kadrovskem razvoju. Do sedaj sta skupaj omogočili integracijo Akademije MojeDelo.com v več kot 250 slovenskih podjetjih različnih obsegov in sektorjev. Njuna predanost se ne odraža le v tehnični podpori, ampak tudi v uvajanju najboljših praks e-učenja in iskanju naprednih rešitev za izboljšanje trenutnega LMS sistema. V preteklih dveh letih sta v sodelovanju s tehničnim partnerjem izboljšali e-izobraževalni sistem s številnimi dodatki, vključno z obsežno knjižnico, kombiniranim učenjem, napredno analitiko in vključitvijo umetne inteligence v urejevalnik vsebin. Za mnoga podjetja sta postali ključni svetovalki, saj znata učinkovito povezati IT in pedagoške strategije, da dosežeta najboljše izobraževalne rezultate.

Štirje stebri upravljanja organizacijskega znanja

Medicop je mednarodno uveljavljeno podjetje na področju razvoja in proizvodnje medicinske opreme in reševalnih vozil. Z lastnim razvojnim centrom dosegamo neodvisni razvoj tehničnih izboljšav in novosti ter tako zagotavljamo visoko specifične potrebe kupcev.

V obdobju pospešene rasti in več kot 40 letni uspešno prehojeni poti smo se v podjetju leta 2020 odločili, da je čas za novo obdobje v pristopu k razvoju ljudi. S tem namenom smo se povezali s podjetjem BB Consulting in skupaj zasnovali projekt »Medicop 200% - Skupna rast je strast«. Skupaj smo opravili temeljito diagnostiko ter na podlagi ugotovitev zasnovali program razvoja voditeljstva, ki trenutno poteka. V projekt smo od začetka vključili vse zaposlene, z namenom celostnega pogleda na trenutno stanje, osmišljanja potrebe po spremembi pri vseh zaposlenih in motivacije zaposlenih za sodelovanje v nadaljnjih aktivnostih. Naš cilj je povezati in preplesti organizacijsko kulturo in organizacijsko arhitekturo na način, da bosta obe polovici odgovarjali potrebam sodobnega trga in sveta.

Naša prva skrb je z veščinami, sodelovanjem in podporo okrepiti vodje. Ob visokih razvojnih ciljih podjetja in odgovornosti, ki jo pri tem nosijo, jih želimo podpreti pri njihovem razvoju. Zavedamo se, da tista podjetja, kjer imajo zaposleni priložnost in podporo za osebno in strokovno rast, dosegajo boljše rezultate na vseh področjih.

Skozi predavanje bo predstavljeno zakaj projekt »Medicop 200% - Skupna rast je strast«, prvi rezultati in cilji za prihodnost. Toplo vabljeni k diskusiji in izmenjavi mnenj.