Urška Merljak

INTINITI

Urška Merljak je univ. dipl. pravnica, spec. psihoterapije, mediatorka in amaterska raziskovalka plesa, starih tradicij in kultur. Pod blagovno znamko Intiniti je dejavna na področju osebne rasti, razvoja zaposlenih in bolj zavestnem načinu življenja in poslovanja po celovitem konceptu: telo – čustva – um – zavest. Pripravlja in vodi različne programe za psihosocialno področje, razvoj zaposlenih in skrbi za implementacijo instituta mediacije. Razvija inovativna osebna in poslovna Intiniti doživetja ter strokovna usposabljanja s čuječnostjo s povezovanjem znanosti, umetnosti in narave, z učinkom na osebno rast in razvoj zaposlenega, med drugim 5-zvezdično doživetje z znakom Slovenia Unique Experience STO. Koncept Intiniti doživetij je prejemnik srebrnega priznanja najboljšim inovatorjem Severno Primorske gospodarske zbornice leta 2021. Urška je tudi ustanoviteljica Društva za kakovost življenja Krlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala in praksa čuječnosti. Pionirsko zastopa »well-being« v sekciji ponudnikov turističnih storitev na GZS SPGZ s čimer si prizadeva za sistemsko, pravno in strokovno regulacijo področja.

Pomen telesne inteligentnosti pri večdimenzionalnem učenju

V poslovnem svetu vse bolj prihaja v ospredje t. i. človeška izkušnja (HX-Human Experience).

Vrednost in kredibilnost tistih, ki bodo znali delati čuječe, zavestno in sočutno s pogledom izven poznanih okvirov se nenehno povečuje. Avtentično, odgovorno in transparentno lahko delujejo samo posamezniki, ki se zavedajo samega sebe, dobro regulirajo svoja notranja doživljanja, se samo motivirajo in poskrbijo za stalen dotok pozitivnih virov v svoje življenje in poslovanje, zaradi česar se lahko bolj empatično uglasijo tudi z drugimi in se soočajo z najrazličnejšimi izzivi iz okolja.

Razkrit bo pomen telesne inteligentnosti pri iskanju stika s kreativnostjo in ustvarjalnim virom za vzpostavitev ravnovesja več človekovih dimenzij in inteligenc. Tehnike in metode izobraževanj, ki človeka naslavljajo kot 5 dimenzionalno bitje in vključujejo tudi zavedanje telesa, telesnih občutkov in reakcij omogočajo boljšo samo-regulacijo, obvladovanje stresa ter vzpostavijo povezanost čustvenega in mentalnega centra. Gibanje gradi stik z naravno inteligentnostjo posameznika. Predstavljen bo pomen in nekateri vidiki dela s telesom, somatskih pristopov in pridobivanja znanj z modelnim učenjem, ki izvirajo iz psihoterapevtske znanosti in čuječnosti.