Mag. Katarina Primožič Ramoveš

direktorica področja ljudje in kultura, NIL

Mag. Katarina Primožič Ramoveš iskreno verjame, da so ljudje, kultura in medosebni odnosi najpomembnejši gradniki vsake organizacije. Njeno poslanstvo na NIL-u je jasno – v največji meri podpreti in opolnomočiti vsakega posameznika posebej in kolektiv kot celoto znotraj mreže znanja, ki jo NIL pooseblja. Podjetju se je pridružila v začetku leta 2019 z več kot desetletjem bogatih izkušenj pri vodenju kadrovske funkcije ter raznolikih timov v zasebnih in javnih organizacijah. Katarinino zanimanje za ljudi in kulturo presega njeno delovno mesto. Je soustanoviteljica slovenske podružnice organizacije Toastmasters, ki spodbuja osebni razvoj, razvoj vodstvenih veščin in veščin javnega nastopanja. Katarina ima magisterij iz delovnega prava, uživa pa v naravi skupaj z njeno družino, v plesu in ob skodelici dobre kave.

Upravljanje znanja v prepletu izobraževalne in kadrovske funkcije

Dolgoročno so in bodo uspešna le tista podjetja, ki razumejo, da sta njihov razvoj in rast neločljivo povezana z rastjo njihovih zaposlenih! Ključno vlogo v tem procesu igra kadrovska funkcija, ki mora zagotoviti most med poslovno strategijo in razvojem slehernega zaposlenega ter izobraževalna funkcija, ki mora ta proces vsebinsko podpreti.
Če želimo zagotoviti, da imajo zaposleni možnost razviti svoj polni potencial, je edina pot do tja, da podjetje neprestano in kontinuirano vlaga sredstva in energijo v razvoj zaposlenih, da omogoči, da ima vsak zaposleni možnost oblikovanja svojega načrta razvoja v okviru kadrovskih procesov in tudi zagotoviti ustrezne vsebine, ki so pomembne tako z vidika strateškega poslovnega fokusa kot tudi z vidika osebnih interesov zaposlenih.
Predavateljica bo predstavila, kako se v podjetju NIL d.o.o., prepletata kadrovska in izobraževalna funkcija. Kako podpirata poslovno strategijo preko podpore zaposlenim. Kako so to zagotovili na nivoju podjetja, kot tudi na nivoju skupine. Dotaknila se bo tudi metod, ki so jih identificirali kot učinkovite.