Janez Novak,

Ustanovitelj, solastnik in direktor podjetja RLS merilna tehnika, diplomirani univerzitetni elektroinženir.

Po končanem študiju na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani se je leta 1979 zaposlil v takratni Iskri Avtomatiki kot razvojni inženir. V tem času je zaključil svojo športno kariero atleta, smučarja in kolesarja. Leta 1989 je ustanovil podjetje RLS merilna tehnika, ki je z majhnimi koraki širilo svojo dejavnost tako doma kot v tujini. Leta 2000 je sklenil partnerstvo z britanskim podjetjem Renishaw, ki spada med vodilne inženirske in znanstveno-tehnološke družbe na svetu. V sodelovanju z domačimi in tujimi inštitucijami znanja so nastajali napredni magnetni dajalniki pomika in zasuka, ki so vgrajeni v robote, medicinske naprave, obdelovalne stroje, industrijske naprave, vozila in letala. Inovacije na področju merjenja pomika in zasuka je podjetje zaščitilo s patenti, ki podjetju višajo dobičkonosnost in dolgoročno prinašajo vračilo investicije v razvoj.

Izdelke podjetja RLS odlikujejo inovativnost in visoka zanesljivost, zato so iskani povsod tam, kjer je potrebno pomik ali zasuk meriti z visoko točnostjo. Absolutni dajalnik zasuka AksIM je postal njihov najbolje prodajani izdelek predvsem zaradi globalne rasti prodaje kolaborativnih robotov.

Novaka poleg inženirskega znanja odlikujejo vodstvene sposobnosti, za katere je bil v zadnjih letih tudi večkrat odlikovan: 2013 z nagrado GZS, 2014, 2015 in 2016 kot finalist izbora za najboljšega zaposlovalca Zlata nit, 2015 z nagrado Managerski izziv, 2016 kot najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji Gazela, 2017 kot najizvoznik Slovenije, kot najboljši zaposlovalec Zlata nit med srednjevelikimi podjetji za leti 2017 in 2018 in s priznanjem za podjetje z najboljšo organizacijsko energijo v branži za leti 2017 in 2018.

Novak skrbi, da podjetje ustvarja raznoliko in vključujoče delovno okolje. Sam spodbuja inovativnost in ustvarjalnost ter zaposlene spodbuja k poklicnemu napredovanju in zdravemu načinu življenja. Poziva na pošten odnos pri poslovanju, prisega na odgovornost za širšo družbeno skupnost in goji spoštljiv odnos do narave. Pri svojem delovanju se trudi vzpostavljati ravnotežje med tehnologijo in naravo. Rad hodi v naravo – peš, na kolesu ali na smučeh, sam, v družbi prijateljev ter sodelavcev ali z družino.

Okrogla miza: Vloga vodij pri ustvarjanju učečih organizacij in kompetence izobraževalnega managerja

Konkurenčne organizacije so tiste, ki se hitreje vzpenjajo po krivulji znanja. To so organizacije, ki se zavedajo, da je potrebno kompetence zaposlenih graditi in obnavljati vse življenje. Največji izziv pri vzpostavitvi učeče se organizacije je preoblikovanje tacitnega in individualnega znanja v organizacijsko znanje. Učeče se organizacije gradijo trajne konkurenčne prednosti na znanju in intelektualnemu kapitalu in so tako sposobna hitreje zaznati priložnosti in se spoprijemati s krizami.
Na omizju bomo s strokovnjaki za izobraževalni management in managerji prebojnih podjetij razpravljali o pomenu akumulacije znanja v organizacijah in strategijah razvoja učečih se organizacij ter družbe kot celote. Kakšna je pri tem vloga vodij? Naj bo vodja učitelj procesov, mentor ali graditelj skupnosti in povezovalec?
Nenazadnje pa bomo raziskovali tudi, kakšne kompetence naj bi imel izobraževalni manager pri udejanjanju sodobnega modela učeče se organizacije.