Velimir Srića_Edutainment 2023

dr. Velimir Srića

Akademik Evropske akademije

Dr. Velimir Srića je profesor emeritus na Ekonomski fakulteti v Zagrebu. Tekom svoje znanstvene kariere je bil gostujoči profesor na številnih svetovnih univerzah kot so UCLA (University of California at Los Angeles), Renmin u Pekingu, Šanghaju, Cincinnati, Budimpešti, Gradcu, IEDC Bled, Mariboru, Sarajevu...
Od leta 2014 je član Evropske akademije znanosti in umetnosti, od leta 2015 pa je tudi posebni svetovalec rektorja Univerze v Zagrebu za strateške projekte. Svetuje številnim hrvaškim in mednarodnim podjetjem na področju managementa, vodenja in informacijskih tehnologij. Je eden izmed pionirjev sistemskega razvoja kreativnosti na Hrvaškem in ekspert Svetovne banke za management sprememb. Je priznan pisatelj tako poslovnih kot leposlovnih del, nekatere njegove knjige so postale top uspešnice na Hrvaškem kot tudi v ZDA, kjer še zlasti odmeva njegova zadnja knjiga EmPower us - from crisis to strategic harmony (Opolnomočimo se - od krize k strateški harmoniji).

Štirje stebri upravljanja organizacijskega znanja

Medicop je mednarodno uveljavljeno podjetje na področju razvoja in proizvodnje medicinske opreme in reševalnih vozil. Z lastnim razvojnim centrom dosegamo neodvisni razvoj tehničnih izboljšav in novosti ter tako zagotavljamo visoko specifične potrebe kupcev.

V obdobju pospešene rasti in več kot 40 letni uspešno prehojeni poti smo se v podjetju leta 2020 odločili, da je čas za novo obdobje v pristopu k razvoju ljudi. S tem namenom smo se povezali s podjetjem BB Consulting in skupaj zasnovali projekt »Medicop 200% - Skupna rast je strast«. Skupaj smo opravili temeljito diagnostiko ter na podlagi ugotovitev zasnovali program razvoja voditeljstva, ki trenutno poteka. V projekt smo od začetka vključili vse zaposlene, z namenom celostnega pogleda na trenutno stanje, osmišljanja potrebe po spremembi pri vseh zaposlenih in motivacije zaposlenih za sodelovanje v nadaljnjih aktivnostih. Naš cilj je povezati in preplesti organizacijsko kulturo in organizacijsko arhitekturo na način, da bosta obe polovici odgovarjali potrebam sodobnega trga in sveta.

Naša prva skrb je z veščinami, sodelovanjem in podporo okrepiti vodje. Ob visokih razvojnih ciljih podjetja in odgovornosti, ki jo pri tem nosijo, jih želimo podpreti pri njihovem razvoju. Zavedamo se, da tista podjetja, kjer imajo zaposleni priložnost in podporo za osebno in strokovno rast, dosegajo boljše rezultate na vseh področjih.

Skozi predavanje bo predstavljeno zakaj projekt »Medicop 200% - Skupna rast je strast«, prvi rezultati in cilji za prihodnost. Toplo vabljeni k diskusiji in izmenjavi mnenj.